top of page
חיפוש

כיצד נסייע לילד שלנו להפסיק לבכות?! סיבות וטיפים להתמודדות

  • תמונת הסופר/ת: hillagover
    hillagover
  • 9 באפר׳ 2024
  • זמן קריאה 3 דקות

אם אתם הורים לפעוט שמרבה לבכות, אני די בטוחה שאתם קוראים את הפוסט הזה עכשיו. לא אשקר, גם אני חווה את השלב הזה כרגע עם ימצ'וק. לפעמים אני ממש מוכנה להישבע שאני מנסה הכל כדי לעזור לו להפסיק לבכות!


סיפור אמיתי: לפני יומיים ימצ'וק רצה להתפשט לבד לפני המקלחת, רק שהוא שכח להגיד לי את זה. אני, בשיא הנונשלנט שלי, הורדתי לו את הבגדים. הוא התחיל לבכות, אמאל'ה! כמובן שלא היה לי מושג למה. הכנסתי אותו למקלחת והוא ממשיך בבכי. עד שהוא הצליח להגיד לי שהוא בעצם רצה להתפשט לבד. מצאתי את עצמי מוציאה אותו מהמקלחת, מלבישה אותו בבגדים המלוכלכים, מחכה שהוא יוריד אותם לבד ואז קילחתי אותו שוב. סיפור טוב הא?! זה החיים שלי בתמציתיות.


אוקיי, לפני שנקרא על האפשרויות לסייע לקטנטנים שלו להפסיק לבכות, עלינו להבין את הסיבות שבגללן הם מייללים מלכתחילה.


הפעוטות שלנו הם סך הכל אנשים קטנים שמנסים לנווט בעולם המורכב הזה שנקרא - "שפה". הרבה פעמים הם בוכים כי כישורי התקשורת והשפה שלהם עדין די מוגבלים. אוצר המילים שלהם אינו מגוון ומורחב מספיק, מה שהופך את ביטוי הצרכים והרגשות שלהם לאתגר של ממש! התסכול עולה כשהם נאבקים להעביר למילים את רצונותיהם, מה שמוביל לבכי הידוע לשמצה, הבכי הזה שבוחן את סבלנותנו בכל פעם מחדש.


3 סיבות למה הילד שלכם בוכה:

סיבה #1 - כישורי תקשורת מוגבלים - פעוטות נוטים לבכות מאחר וכישורי התקשורת שלהם עדיין אינם מפותחים מספיק. בשל אוצר מילים מוגבל, הם נאבקים לבטא את הצרכים והרגשות שלהם ביעילות. התסכול מייצר בכי כאמצעי לתקשורת.

סיבה #2 - בכי כביטוי רגשי - כאשר פעוטות מנווטים במגוון רגשות, הם עשויים להשתמש בבכי כדרך להעביר את רגשותיהם. זה נכון במיוחד כאשר הם מתקשים לבטא את רגשותיהם באופן מילולי. הבכי הופך להיות הדרך הנוחה ביותר לביטוי רגשי.

סיבה #3 - קריאת לתשומת לב - פעוטות עשויים לאמץ את הבכי ככלי להשיג תשומת לב. כשהם מבינים שבכי מעורר תגובה, חיובית או שלילית, הם עשויים להשתמש בזה כאסטרטגיה ליצירת קשר עם הוריהם.



טיפים לסיוע בהתמודדות עם בכי הילדים:


  1. עודדו מבע מילולי או לא מילולי: תמכו בהתפתחות השפה של הפעוט שלכם על ידי כך שתעודדו אותם להשתמש בסימנים או מילים. עזרו להם להביע את עצמם על ידי שאילת שאלות פשוטות כמו "האם אתה יכול להגיד לי מה אתה רוצה?" או "איך אתה מרגיש?"

  2. תהוו להם מודל לתקשורת: שמשו להם דוגמא למודל תקשורתי על ידי שימוש בשפה ברורה ופשוטה. פעוטות מחקים לעתים קרובות את מה שהם רואים ושומעים, אז דברו איתם בצורה בה תרצו שהם ידברו אליך. אני מדברת על זה המון בהרצאות שלי.

  3. עזרו להם להמליל את הרגש שלהם: הכירו ברגשות הפעוט שלכם, גם אם הוא מתקשה לבטא אותם באופן ברור. ביטויים כמו "אני רואה שאתה כועס" או "זה בסדר להרגיש ככה" יכולים לעזור להם להבין ולנהל את הרגשות שלהם, ולהפחית את הבכי.

  4. נהלו שגרה ברורה: פעוטות פורחים בשגרה, ולכן ביסוס שגרה יומית יכול להפחית חרדה ותסכול. כאשר פעוטות יודעים למה לצפות, קל להם יותר לתקשר את הצרכים שלהם.

  5. היו סבלניים: סבלנות היא המפתח! זכרו ששלב זה הוא זמני והוא חלק בלתי נפרד מהמסע ההתפתחותי שלהם. תגובה רגועה וסבלנית יוצרת סביבה תומכת.


ההבנה שיש קשר בין כישורי תקשורת מוגבלים לבין בכי פעוטות היא סופר חיונית! על ידי עידוד פעיל של התפתחות השפה ושימוש באסטרטגיות תקשורת חיוביות, הורים יכולים לעבור את השלב המאתגר הזה באמפתיה וסבלנות.

אני ממש מקווה שהטיפים האלו יעזרו לכם ליצור סביבה הרמונית עבורכם ועבור הפעוט שלכם!


כדי ללמוד אסטרטגיות פשוטות ויעילות שיעזרו לילד הקטן שלכם לדבר, עיינו במארז השפה שלי




 
 
 

Comments


0522647505

©2021 by הלה גובר אשוח - קלינאית תקשורת. Proudly created with Wix.com

bottom of page